BeGlobal is het kenniscentrum voor wereldburgerschapseducatie van Enabel

BeGlobal

BeGlobal is een kenniscentrum voor wereldburgerschapseducatie (WBE) dat onderwijsprofessionals en jongeren inspireert, verbindt, uitdaagt en mobiliseert rond ideeën en praktijken voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld.

Naast het ondersteunen van wereldburgerschapseducatie in het formele onderwijs focust BeGlobal op onderzoek en acties rond bottom-up internationaal jongerenengagement en bevorderen we mondiaal bewustzijn binnen Enabel.

Meer over ons

Onze evenementen

Bekijk onze kalender om evenementen te vinden die aansluiten bij jouw interesses: inspirerende of verdiepende ervaringen en gelegenheden tot uitwisseling en netwerking rond thema’s die aansluiten bij wereldburgerschapseducatie.

Ontdek en verdiep!

BeGlobal, heeft meer dan 20 jaar ervaring in wereldburgerschapseducatie, en beschikt daarmee over een schat aan kennis en lesmateriaal verzameld en geconsolideerd om wereldburgerschapseducatie op scholen te bevorderen. Dit werk heeft geleid tot verschillende publicaties, studies, artikelen, podcasts en video’s. Verken en verdiep je in de gevarieerde bronnen hieronder zij bieden stof tot nadenken en inspiratie op het gebied van wereldburgerschapseducatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!