Magazine 2023: Wereldburgerschapseducatie tot 2050!

Publicatie25 mei 2023

Elk jaar publiceert BeGlobal een magazine waarin experts uit de sector aan het woord komen. Dit jaar is dat in het teken van de Verklaring van Dublin over wereldburgerschapseducatie.

In november 2022 werd een nieuw Europees kader voor wereldburgerschapseducatie goedgekeurd: de Dublin Declaration on Global Education to 2050. Dit kader is het resultaat van een lang proces met regionale, nationale en jongerenvertegenwoordigers, mensen uit de praktijk en NGO’s, de onderzoeks- en onderwijssector en beleidsmakers. Het zorgt voor een bredere en diepere politieke steun en engagement voor meer en betere wereldburgerschapseducatie in Europa.

Deze editie bevat bijdragen van Liam Wegimont (GENE – Ierland), Sabine Seiffert (Berlin Development Policy Council – Duitsland), Annamaria Vicsek (Ministerie van Onderwijs – Servië), La Salete Cohelo (Angel Advisory Board – Portugal) en Ana Larcher Carvalho (GENE – Portugal). Ze belichten verschillende aspecten van de nieuwe Verklaring en de mogelijkheden ervan voor wereldburgerschapseducatie in Europa.

Ontvang je graag een papieren exemplaar van deze publicatie? Stuur dan een berichtje naar beglobal@enabel.be.