Online infosessie projectvoorstel Lerend netwerk “Wereldburgerschap in lerarenopleidingen”

09/07/2024 of 22/08/2024

Het project ‘Wereldburgerschapseducatie in lerarenopleidingen’ wil gerichte beleids- en praktijkondersteuning bieden aan lerarenopleiders of medewerkers uit het hoger onderwijsn medewerkers uit de NGO-sector en andere non-formele onderwijsactoren om wereldburgerschapseducatie (WBE) in de lerarenopleidingen beter te verankeren.

Om dit te verwezenlijken zet BeGlobal een pilootproject op met diverse stakeholders. Het pilootproject zal uitgerold worden in de vorm van een lerend netwerk voor lerarenopleiders en non-formele onderwijsactoren actief in de lerarenopleidingen, een aanbod voor studenten lerarenopleidingen en beleidsondersteuning.

Meer informatie hierover krijg je tijdens de online infosessie.

Online infosessie projectvoorstel 2024-2025

In het academiejaar 2023-2024 werd informatie verzameld over de werking, wensen en uitdagingen van lerarenopleiders en non-formele onderwijsactoren die werken rond WBE. Dat gebeurde via focusgesprekken, individuele verkennende gesprekken en tijdens een kick-off event waar ook specifiek werd nagedacht over de vorm en inhoud van een lerend netwerk. De inzichten en suggesties uit die bijeenkomsten hebben geleid tot een projectvoorstel voor het academiejaar 2024-2025. In een komende online infosessie zullen we de belangrijkste conclusies van de bijeenkomst bespreken en het projectvoorstel presenteren.

De online infosessie is de gelegenheid om:

  • De belangrijkste conclusies van het kick-off evenement te bespreken
  • Het projectvoorstel toe te lichten
  • Q&A-sessie te houden

Inschrijvingen

Om iedereen de kans te geven deel te nemen, bieden we twee mogelijke data:

  • Dinsdag 9 juli van 11u30 – 13u00
  • Donderdag 22 augustus van 13u30 – 15u00
Ik schrijf me in

Vragen?

Heb je vragen over dit project? Aarzel niet om Latifah Abdou te contacteren via latifah.abdou@enabel.be.